علت خالی کردن ترمز خودرو؛ بررسی مهم‌ترین عوامل

یکی از بدترین اتفاقاتی که برای هر راننده‌ای می‌تواند رخ دهد خالی کردن ترمز است اما علت آن چیست؟ در جدیدترین مطلب بخش آموزش می‌خواهیم به بررسی علت خالی کردن ترمز وسیله نقلیه بپردازیم پس همراه ما باشید.

علت خالی کردن ترمز خودرو؛ بررسی مهم‌ترین عوامل

یکی از بدترین اتفاقاتی که برای هر راننده‌ای می‌تواند رخ دهد خالی کردن ترمز است اما علت آن چیست؟ در جدیدترین مطلب بخش آموزش می‌خواهیم به بررسی علت خالی کردن ترمز وسیله نقلیه بپردازیم پس همراه ما باشید.

یک‌‌شنبه، ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۱:۴۵

سیستم ترمز خودرو بی‌شک مهم‌ترین بخش ایمنی آن به حساب می‌آید و کوچک‌ترین ایراد و نقصی در این سیستم می‌تواند باعث ایجاد خطرات مالی و جانی فراوانی شود. تاکنون در پدال به بررسی بخش‌های گوناگون سیستم ترمز از جمله دیسک، لنت‌ها، بوستر و… پرداخته‌ایم و هم‌اکنون می‌خواهیم علت خالی کردن ترمز را بررسی نماییم؛ اما منظور از عبارت خالی کردن ترمز چیست؟ در واقع عبارت خالی کردن ترمز زمانی بکار می‌رود که راننده با فشار دادن پدال ترمز نتواند وسیله نقلیه را متوقف کند. به بیان بهتر، زمانی که سیستم ترمز خودرو به هر دلیلی از کار افتاده باشد عبارت خالی کردن ترمز بکار خواهد رفت.

داغ کردن لنت و روتور ترمز
همان‌طور که گفتیم خالی کردن ترمز می‌تواند جزو بدترین سناریوهایی باشد که رانندگان تجربه می‌کنند. این مشکل دلایل گوناگونی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بی‌توجهی مالک به سیستم ترمز
ترمز خودرو نیز همانند دیگر قطعات آن نیازمند توجه و رسیدگی هستند. قطعات مختلف سیستم ترمز طول عمر مشخصی دارند و با گذشت زمان مستهلک می‌شوند. اگرچه بسیاری از لنت‌های ترمز اصلی با طول عمر بالاتری تولید شده‌اند اما در صورت تمام شدن باید تعویض شوند. ما در مقاله لوازم مصرفی خودرو به تمامی این موارد اشاره کرده‌ایم. واضح است که خرابی هریک از بخش‌ها همچون لنت‌ها، روتورها، کالیپرها و… می‌تواند باعث خالی شدن ترمز شود.

داغ کردن لنت‌ها
استفاده مکرر و بی‌دلیل از سیستم ترمز می‌تواند داغ کردن لنت‌ها و کاهش کارایی آن‌ها را در پی داشته باشد. این امر توانایی لنت‌ها در چسبندگی مناسب به روتور را کاهش خواهد داد و فاصله توقف خودرو افزایش خواهد یافت.

آسیب دیدن دیسک ترمز
درصورتی‌که دیسک ترمز آسیب ببیند سایر بخش‌ها همچون لنت‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند و احتمال خالی کردن ترمز نیز بالا می‌رود.

نشتی روغن ترمز
هرگونه نشتی روغن ترمز می‌بایست سریعاً برطرف شود. درصورتی‌که به این مشکل بی‌توجهی شود سیستم ترمز از کار خواهد افتاد و ریسک‌های ایمنی زیادی وجود خواهد داشت.

خرابی کالیپر ترمز
کالیپر ترمز به همراه پیستون‌های آن نقش مهمی در کارایی سیستم ترمز بازی می‌کند. هرگونه آسیب‌دیدگی این بخش می‌تواند باعث کاهش کارایی ترمز خودرو شود.

ورود هوا به سیستم ترمز
علت خالی کردن ترمز خودرو می‌تواند ورود هوا به آن باشد. چنین اتفاقی نرم شدن پدال ترمز را در پی خواهد داشت. سیستم ترمز سیستمی بسته است و روغن آن نیز قابل تراکم نیست اما هوا برخلاف روغن خاصیت تراکم‌پذیری دارد و باعث کاهش کارایی سیستم ترمز می‌شود.

فرسودگی سیلندر ترمز
سیلندر ترمز جزو مهم‌ترین قطعات سیستم ترمز به شمار می‌رود و از جمله وظایف آن می‌توان به ایجاد فشار لازم جهت عملکرد سیستم اشاره کرد. در صورت خرابی سیلندر اصلی شاهد نشتی روغن ترمز خواهید بود که نتیجه آن عملکرد نامناسب سیستم ترمز خودروست.

خرابی پمپ ترمز و بلوک ABS
در خودروهای مجهز به سیستم ترمز ضد قفل احتمال خرابی بلوک ABS وجود دارد که سبب خالی شدن ترمز می‌شود. در خودروهای قدیمی‌تر که فاقد ترمز ضد قفل هستند پمپ ترمز نیز می‌تواند از کار بیفتد و خراب شود که سبب خالی شدن ترمز خواهد شد.

علائم خرابی ترمز ماشین
از جمله علائم خرابی ترمز ماشین می‌توان به نشتی روغن ترمز، افزایش قابل‌توجه فاصله توقف، تمام شدن و داغ کردن سریع لنت‌ها، ایجاد سر و صدای زیاد در زمان ترمز گرفتن، کشیده شدن خودرو به یک سمت در زمان ترمز گیری و… اشاره کرد.

راه‌های تشخیص تمام شدن لنت ترمز
تمام شدن لنت ترمز یکی از علت‌های اصلی کاهش کارایی سیستم ترمز است. درصورتی‌که علائمی همچون صدای سوت در زمان ترمز گرفتن، صدای خرخر، افزایش فاصله توقف در زمان ترمز گرفتن، لرزش پدال ترمز و… را مشاهده کردید زمان تعویض لنت‌های ترمز فرا رسیده است.

علائم وجود هوا در سیستم ترمز
از آنجایی که هوا برخلاف روغن ترمز قابل تراکم است بنابراین راننده با فشار دادن پدال ترمز احساس نرمی غیرطبیعی را خواهد داشت. وجود هوا جزو رایج‌ترین علت‌های خالی کردن ترمز خودروست و می‌بایست در اسرع وقت نسبت به هواگیری آن اقدام کرد.


نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...